Milagro


Történet

bal_final_2
images/jobb_final_2
images/jobb_final_2
bal_final_2

A zenekar ötlete már évekkel ezelőtt felmerült Csonka Zoltánban (gitár) és Belicza Andrásban (timbales), de a konkrét megvalósítás csak 2010-ben jött el, az alapító tagok ekkor kezdtek a társak keresésébe. Tisztában voltak vele, hogy olyan zenészeket kell találniuk, akik megfelelő szinten urai a hangszerüknek, viszont képesek arra, hogy megtanuljanak valami egészen újat és szokatlant, így figyelmük a fiatalok felé irányult. Szerencséjük volt, mert aránylag rövid idő alatt megtalálták ezeket zenészeket. Mint a dominó, egyik hozta a másikat.

A zenekar a megalapításkor a mai felálláshoz képest még "csökkentett létszámmal" indult, az alapító tagok mellett Bakó Árpád (basszus gitár), Rádi Tamás (billentyűs hangszerek), Uzsorás Ádám (ének) és ifj. Zombori Attila (dobok) közreműködésével. Pár hónap után csatlakozott Monori János, aki az igazi Santana-hangzás nélkülözhetetlen hangszerét, a kongát szólaltatja meg.

Az első koncertjükre 2010. decemberében került sor Lakiteleken, ahol nagy sikert arattak egyedi megszólalásukkal. Az ezt követő két évben a zenekar folyamatosan azon volt, hogy minél jobban visszaadja a Mester és zenekarának igazi hangzását, hangulatát, mely minden koncertjükön egyre jobb és jobb lett.

Az első nagyobb projektbe 2012. júniusában vágott bele a zenekar a kecskeméti Tudomány és Technika Házában, ahol a Gábor Audió és az Origó Stúdió segítségével sikerült első, több, mint két órás koncertfilmjüket rögzíteni. Ezen koncert okán csatlakozott ifj. Csonka Zoltán(ritmus gitár) a zenekarhoz, aki eleinte csak úgy tűnt, ezen az egy alkalommal lesz jelen a zenekarban, ám a hangzás annyira más, jobb lett a két gitár hatására, hogy végleg beszállt a produkcióba.

Az első komolyabb változás a zenekar tagjai között 2013. májusában állt be, amikor ifj. Zombori Attila már nem tudott több koncertet vállalni, így az ütős hangszerek helyett a dobok mögé ült be Belicza András. A formáció a következő szűk egy évet ezzel a felállással teljesítette, könnyen áthidalva az akadályokat, amit a 2013. júliusában Kecskeméten, a Romkertben tartott és rögzített Milagro - Acoustic koncertjük is bizonyít. Itt az eredeti Santana-dalokat teljesen új, visszafogott, acoustic-os köntösbe öltöztette a zenekar, mely teljes mértékben illett a hely atmoszférájához és maxmiálisan elnyerte a közönség tetszését.

Ez az év más változásokat is hozott a zenekarnak, ugyanis augusztusban Kristóf András magára vállalta a manageri szerepet, akinek munkáját és odaadását már a következő nyár koncertjeinek a száma és minősége is mutatja. A zenekar érezte, hogy a hangzásból nagyon hiányzik a timbales, ezért elkezdtek új dobost keresni, hogy Belicza András újra be tudja tölteni eredeti szerepét. Így vált a zenekar dobosává 2013. novemberében Kiss Imre, aki olyan energiát és húzást adott az egész produkcióhoz, amivel jobb és több lett az.

Az eddigi legnagyobb forduló pont mégis az 2014-es év volt, ahol Kristóf András munkájának köszönhetően a zenekart egyre több helyen ismerik meg, ezzel is eljuttatva az ország több, különböző pontjára az igazi ZENÉT.

Banner