Milagro


Bemutatkozás

bal_final_2
images/jobb_final_2
images/jobb_final_2
bal_final_2

Legmeghatározóbb zenei élményem 1986-ban történt velem, amikor sorkatonaként eljutottam az MTK stadionba, ahol egy igazi gitáristen, Santana adott koncertet.

Hogy mi ebben a nagy dolog? Ha most eszembe jut valami, amit szeretnék megnézni, meghallgatni, leülök a számítógép elé, és pár perc alatt már ott van a képernyõn. Ami ma nincs az interneten, az nincs is.

A lényeg a dátumon van:1986-ot írunk, az internet ekkor még ismeretlen fogalom itthon, nyugati zenészek csak ritkán jöttek hozzánk, koncertjeiket pedig csak VHS kazettán tudta megnézni az, aki volt olyan szerencsés, hogy rendelkezett videómagnóval.

Santana zenéje igazán a Moonflower koncertlemezén keresztül fogott meg. Az az erõ, magabiztosság, lendület, vidámság, élet, és boldogság, amit éreztem, és a mai napig is érzek ebbõl az anyagból, egy életre rabul ejtett.

Az a tény, hogy egy darab fából, és hat darab drótból mi mindent lehet kihozni, maga volt a csoda. A koncerten pedig azt láttam, hogy ez az ember nem csak játszik a gitárján, hanem az egész lénye benne van a zenében.

Akkor értettem meg, hogy a gitár csak egy eszköz arra, hogy mi megérezzük azt a boldogságot, kiegyensúlyozottságot, harmóniát, ami Carlosban benne van. A zenéjébõl árad a napfény, a vidámság, a szépség, és az, hogy Õ az élet minden percét megéli, nem pedig csak vár valami ködös, jobb világra.

Õt nem lehet csak úgy ülve hallgatni. Elindul a zene, és egyszer csak elindul a lábad, a kezed, majd a fejed mozdul meg, és végül az egész testeddel táncolsz.

Ez a szemlélet hívta életre a mi zenekarunkat, a Milagrot, és persze Santana szeretete. Ezért mi nem csupán csak Carlos dalait játsszuk, hanem megpróbálunk egy Santana koncertet varázsolni a színpadra.

A dalok a stúdióban tökéletesen szólnak, de a koncerten élnek igazán. A szabadság, a kreativitás teljesen áthatja koncertjeit. Mindig úgy játszik, ahogy az adott pillanat megköveteli, mindig azt játssza, ami akkor van benne, és ez maga a csoda.

Koncertjeinken ezt a szabadságot, vidámságot, napfényt adjuk át a látogatóknak. Arra a 1.5 - 2 órára, amíg játszunk, felejtsen el mindent bajt, csak a zene maradjon, ami elõhozza belõle azt az eredeti, gyermekes BOLDOGSÁGOT, ami azért van, mert ÉLÜNK!

Az élet maga a boldogság, maga a CSODA.
Ez a MILAGRO.


Csonka Zoltán

zenekar vezető